Zamieszczone przez kiki
[O2] Jak podłączyć moduł haka holowniczego.
Zwiń
X
-
moduł do auta, czy hak do modułu?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
witam,
z hakiem pojawił sie problem
auto mam z czujnikami cofania i na gwarancji!!! (ostatni miot o1 tour)
okazało sie ze potrzebny jest jakis moduł do komputera
jesli ktos to zrobi poza serwisem gwarancje szlak trafia
w serwisie wyliczyli
wiazka z modułem ok 900
montaz 380
hak dedykowany ok 800
robi sie z tego 2 klocki
jakie mam możliwosci manewru???
(nie tracac gwarancji)radar
zwykły tdi po raz czwarty
Octavię Tour pierwszej generacji wyprodukowano w liczbie aż 1 442 126 egzemplarzy
Komentarz
-
-
otóz dopiero chciałbym mieć hak
ale okazało sie że czujki cofania zmieniają inwestycje z 600-700pln na 2000
jest jakaś opcja przy której nie tracę gwarancji i takiej kasy jaka wyliczyli mi w aso?
może ktos ma dostęp do haka z s.o1 po jakiejs bitej przodem (posłanej na szrot) z modułem do haka???
pzdrradar
Octavię Tour pierwszej generacji wyprodukowano w liczbie aż 1 442 126 egzemplarzy
Komentarz
-
-
kross12
radaralpin, takich klamotów nie kupuje i nie zakłada się w ASO, jeśli założysz ORI graty to kto się zorientuje że nie założyłeś tego w ASO?
Ile osób zmieniło sobie kierownice, jeździ na przeglądy do ASO i żadnych problemów nie mają
Komentarz
-
Ale co ma czujnik cofania do instalacji haka?? Chyba tylko tyle, że gdy nie jest przestawiony będzie pikał przy podpiętej przyczepie. Na gwarancji bym tego nie ruszała, a po gwarancji przerobił tak by czujnik nie dostawał zasilania przy podpiętej przyczepie.ale okazało sie że czujki cofania zmieniają inwestycje z 600-700pln na 2000
Jeżeli ktoś będzie się bawił w cięcie kabli to tak, ale do O1 można dokupić wiązkę którą podpinasz do kostki od lampy i nie ma kombinowania z kablami. Wiązkę możesz wypiąć w kilka minut i masz oryginalną instalacje. Koszt to kilkadziesiąt PLN + części mechaniczne haka kilkaset PLN.jesli ktos to zrobi poza serwisem gwarancje szlak trafia
Nie jestem specem ale z tego co wiem to moduł jest potrzebny w O2, bo inaczej wywala błędy. W O1 chyba tego problemu nie ma, chociaż może pod koniec "miotu" coś pozmieniali.wiazka z modułem ok 900Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
do O1 - pierwsze słyszę :shock:Zamieszczone przez radaralpinokazało sie ze potrzebny jest jakis moduł do komputera
można tak jak najbardziejZamieszczone przez phrixale do O1 można dokupić wiązkę, którą podpinasz do kostki od lampy i nie ma kombinowania z kablami
w oryginale jest gniazdo przyczepy ze stykiem odłączającym przeciwmigielne
tylne świtało w aucie i jednocześnie podające sygnał do sterownika parktronika
żeby wyłączył tylne czujniki,
żadnych komputerów, sterowników - tylko trzeba instalację sobie zrobić.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
ale nie ori wypinany tylko polskiej produkcji dokładany przez ASOZamieszczone przez dziadekkhak z montażem za... 1,2 tys
no to juz jest układ ASO i jego odpowiedzialność :wink:Zamieszczone przez dziadekkz gwarancją, bez jej utratyprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
skoro twierdza że jest potrzebny to chyba nie sciemniają ludzie
ja sie nie znam
pytam Was jako madrzejszych co by nie jakis frajer nie wkopał w maliny
pytanie
a co jesli nie odkrece kuli i wrzuce wsteczny
bedzie piszczało czy nie ?
czy wykrywa kule jako przeszkode jak przyczepa nie podłączona?
jaka to konkretnie wiązka musi byc by nic nie lutować?
w kwestiach błędów to wystarczy szkło w lusterku wrzucić nieoryginalne by komp wykrył błąd (chyba inna rezystancja elektryki)
ma ktos jakieś obcyki na dobry hak (moze być uzywka - z modułem)
pozdro
r.
[ Dodano: Nie 10 Kwi, 11 18:23 ]
Ale co ma czujnik cofania do instalacji haka?? Chyba tylko tyle, że gdy nie jest przestawiony będzie pikał przy podpiętej przyczepie. Na gwarancji bym tego nie ruszała, a po gwarancji przerobił tak by czujnik nie dostawał zasilania przy podpiętej przyczepie.
a to nie jest tak że czujki widza hak jako przeszkodę na wstecznym biegu?
Jeżeli ktoś będzie się bawił w cięcie kabli to tak, ale do O1 można dokupić wiązkę którą podpinasz do kostki od lampy i nie ma kombinowania z kablami. Wiązkę możesz wypiąć w kilka minut i masz oryginalną instalacje. Koszt to kilkadziesiąt PLN + części mechaniczne haka kilkaset PLN.
no własnie podobno jest gniazdo oryginalne do kupienia za ok 300pln które podłancza sie bez cieńcia?
Nie jestem specem ale z tego co wiem to moduł jest potrzebny w O2, bo inaczej wywala błędy. W O1 chyba tego problemu nie ma, chociaż może pod koniec "miotu" coś pozmieniali.
ja tez sie nie znam
nie wiem co mogli pozmieniać
w so1 2007 mimo identycznego wyposazenia nie miałem żadnych wskazań przegladów wg licznika tutaj w identycznej 2010 podobno juz sam coś pokazuje
ale i tak bede wymieniał podstawowe rzeczy co 15kkmradar
Komentarz
-
-
patgier no rozsypałeś mi konstrukcjęZamieszczone przez patgierjak wygląda ta kostka do podpięcia do lampy żeby podłączyć gniazdo do przyczepy?
Tam nie będzie żadnej kostki żeby podpiąć się pod lampę. Musisz szukać przewodów w lampie (w samochodzie) odpowiedzialnych za poszczególne światła i pod nie się podpinać wiązką od gniazda przyczepy. Jest to najprostszy sposób montażu haka, właściwie nie musisz nic zmieniać w oprogramowaniu. Znajdź na necie rozpiskę przewodów w gniazdku haka (który do czego) i miernikiem sprawdzaj kierunki, stop, etc.
Komentarz
-
-
no ok...kupilem octavie niedawno. ona ma zalozony hak i wszystkie swiatla ida przez jakis modul. ale po wlaczeniu kierunkowskazow robi sie choinka w przyczepie. sprawdzalem miernikiem w gniezdku haka i powinien byc prad na jednym przewodzie to ona daje na 3 przewody. cos sie stanie jak odlacze ten modul i dam bezposrednio pod lampe?
Komentarz
-
-
patgier Maicroft ma rację. Jeżeli w lampie robi się choinka to jest to problem z masą, a nie z modułem. Zrób najpierw test na stacji czy z gniazdem jest wszystko ok. Jeśli tak to szukaj w przyczepie, jeśli nie to tylko sprawdź przewody idące od modułu do gniazda przyczepy. Z odczepianiem modułu i kombinowaniem na własną rękę bym się wstrzymał bo na pewno nie pomożesz a tylko możesz zaszkodzić. Gdybyś podłączył gniazdo przyczepy bez modułu to komp zaraz wywali Ci błąd na blacie i w skrajnym przypadku odetnie prąd w tamtej sekcji.
Komentarz
-
-
no sprawdzalem. w przyczepie wszystko ok bo nowa instalacje robilem i z innymi samochodami sprawdzalem to jest ok. po prostu po wlaczeniu kierunkowskazu jest jeszcze prad na przewodzie od hamulca i pozycji a wszystkie swiatla sa wylaczone. sprawdze przewody od modulu do gniazda...dzieki za pomoc.
Komentarz
-

Komentarz